Vinbonden i Vejstrup´ hjemmeside.

Rondo2
vinmarken3
  Forside  
  Vejstrupvin  
  Vinmarken  
  Vinifikation  
  Vinkælderen  
  Besøg i vinmarken  
  Vinhøst  
  Galleri  
  Dansk Vindag  
  Problemer  
  Vine  
  Vin og mad  
  Link  
  Vins gode egenskaber  
  Erfagruppe møde  
  Kontakt  
 

  Vin fra vingården i Vejstrup  siden 2001

        

 Nordisk vins gode egenskaber.

Det er en overraskelse at nordisk vin indeholder en stor mængde af polyfenoler (antioxydanter), som   er så gode for vores helbred. Bl.a. beskytter og modvirker de aflejring af kolesterol i vores blodårer.

1-2 glas rødvin dagligt ugen igennem sikrer os et stabilt indhold i blodet af disse gode stoffer.

Ud over at polyfenoler findes i røde druer findes de også i røde og sorte bær, i te og i forskellige grønsager. Polyfenolerne kommer fra skallen på druerne. Det er interessant et jo længere vinen har skalkontakt  jo flere polyfenoler er der i den færdige vin. Nye egefade tilfører også vinen polyfenoler. Filtrering af  vinen fjerner en del polyfenoler fra vinen.

Nedenstående undersøgelse viser, at polyfenolindholdet er større i de undersøgte danske vine i forhold til den franske vin. Specielt er indholdet af stoffet resveratrol større.

Stor tak til forfatterne af nedenstående artikel Jeanette og jesper fordi vi må bringe jeres artikel " Fenol-forbindelser i dansk fremstillede vine" på vores hjemmeside.

 


side1
 

Fenolforbindelser1

side2 

Fenolforbindelser2
side3
                                                                                                             
 
Fenolforbindelser3

                                                                                                                  
side4 


Fenolforbindelser4 

 

                                                     side5

    

Fenolforbindelser5